هشدار سازمان ملل درباره تشدید بحران پناهجویی در سال ۲۰۲۵
سازمان ملل با انتشار بیانیهای درباره تشدید بحران پناهجویی در سال ۲۰۲۵ هشدار داد.
کمیساریای عالی پناهجویان سازمان ملل UNHCR در این بیانیه با اشاره به سطوح بیسابقه آوارگی اجباری در سال ۲۰۲۵، اعلام کرد: درگیریها و بلایای طبیعی به شکل فزاینده مردم بیشتری را ناچار به ترک خانههای خود میکنند.
این آژانس سازمان ملل اعلام کرد که بهدنبال تامین ۱۰.۲۵ میلیلارد دلار در سال آینده برای مقابله با بحرانهای مارپیچ است.
فیلیپو گراندی، رئیس کمیساریای عالی پناهجویان سازمان ملل در بیانیه یادشده، تصریح کرد: ما در دنیایی که با درگیریهای بیرحمانه و به ظاهر بیپایان که زندگیها را از هم میپاشد و مردم را برای امنیت به سفرهای ناامیدکنندهای میفرستد، زندگی میکنیم.
وی ضمن انتقاد از کمکهای مالی ناکافی به کمیساریای عالی پناهجویان سازمان ملل، اعلام کرد: آژانس پناهجویان سازمان ملل برای تامین بودجه تلاش میکند؛ بودجه کمکهای بشردوستانه همگام با نیازهای روبهرشد نیست؛ از آنجایی که صلح گریزانتر میشود و درگیری و آزارواذیت میلیونها نفر را مجبور به ترک خانههای خود میکند، ما با وضعیتی وخیم، با راهحلهای اندک و تشدید بحرانها مواجه هستیم.
گراندی همچنین با ابراز نگرانی از تحولات لبنان و سوریه تحت اقدامهای رژیم صهیونیستی، گفت: نقض آتشبس شکننده در لبنان واقعا فاجعهبار خواهد بود؛ ما درباره تاثیر تحولات سوریه بسیار نگران هستیم.
به گفته رئیس کمیساریای عالی پناهجویان سازمان ملل، وضعیت در سودان هم بسیار نگرانکننده است و نوری در انتهای تونل وجود ندارد، زیرا ۲۰ ماه از زمان آغاز جنگ در این کشور میگذرد.
- بیشتر بخوانید:
- بحران پناهجویی در غرب؛ از غرق شدن مرگبار قایقها تا برونسپاری مهاجرت
- ردپای غرب در وقوع و تداوم بدترین بحرانهای انسانی جهان
وی اظهار کرد: درگیری ویرانگر در سودان بیش از ۱۲ میلیون نفر یعنی بیش از یکچهارم جمعیت را آواره کرد؛ آوارههای سودانی که از اتیوپی بازگشتهاند، در اردوگاه کمیساریای عالی پناهجویان سازمان ملل جمع شدهاند؛ درگیریها بر زنان و کودکان در سودان به شیوههای وحشتناکی تاثیر گذاشته و انواع سوءاستفادهها در این کشور در جریان است.
براساس اعلام کمیساریای عالی پناهجویان سازمان ملل حدود ۱۲۳ میلیون نفر در سراسر جهان به اجبار آواره شدهاند و انتظار میرود در سال ۲۰۲۵ تشدید درگیریها، تشدید بلایای طبیعی و بحرانهای مداوم باعث آوارگی و رنج بیشتر مردم شود.
این آژانس سازمان ملل تصریح کرد: پیشبینی میشود که تعداد نیازمندان به حمایت و کمک در سال آینده میتواند به بیش از ۱۳۹ میلیون آواره اجباری و بیتابعیت در سال آینده برسد.
بدترین اشکال آوارگی اجباری در جهان در حال حاضر در غزه، سودان و میانمار در جریان است.
انتهای پیام/